Pikavippi ilman luottotietoja?

Olen saanut paljon kyselyitä, että onko pikavippi ilman luottotietoja mahdollista saada? Jostain syystä vielä kaikkein useiten on kysytty, että onko pikavippi 200€ mahdollista saada, jos luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä. Valitettavasti kuitenkin, kun Suomessa ei ole käytössä positiivista luottorekisteriä, suurin osa vippipalveluista antaa heti kielteisen luottopäätöksen, jos asiakkaan luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä.

Olen kuitenkin kuullut huhuja, että vippipalvelut A-Vippi ja Ege voisivat antaa lainaa luottotiedottomille, mutta varmaa tietoa en ole tästä asiasta saanut mistään. Molemmat edellä mainitut palvelut ovat Ege-Finance Oy:n omistamia, eli jos et saa lainaa toisesta em. palvelusta, et hyvin luultavasti saa lainaa toisestakaan palvelusta.

Monesti maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa voi vaikeuttaa myös esimerkiksi puhelinliittymän, tai jopa vuokra-asunnon saamista, sillä lainanantajien tavoin myös teleoperaattorit ja vuokranantajat tarkastavat asiakkaidensa luottohistorian. Pahimmillaan maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa jopa uuden työpaikan saantia, sillä maksuhäiriömerkintä voi antaa työnantajalle työntekijästä epäluotettavan kuvan.

Pikalaina on lähes aina mahdotonta saada ilman luottotietoja, sillä lähes jokainen pikalainapalvelu tarkastaa asiakkaidensa luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä, tai jostakin muusta luottorekisteripalvelusta. Tämä siksi, ettei vippipalveluilla ole käytössään montaa muutakaan konstia asiakkaidensa maksukyvyn varmistamiseksi.

Asiaan voisi kuitenkin tulla muutos positiivisen luottorekisterin myötä, kun vippipalvelut näkisivät myös asiakkaalla jo olemassa olevat luotot. Positiivisen luottorekisterin myötä vippipalvelut voisivat ensinnäkin katkaista velkakierteet helpommin, sekä myös mahdollisesti antaa lainaa jopa luottotietonsa menettäneille henkilöille.

Vaikka mediassa usein annetaankin sellainen kuva, että vippipalvelut antavat mielellään lainaa kelle tahansa, ei väliä onko luottotiedot kunnossa vai ei, on väite valheellinen. Ei ole kummankaan, asiakkaan tai vippipalvelun, etu jos asiakas ei maksa lainaansa ajallaan takaisin. Vippipalvelu tekee ko. tilanteessa luottotappiota ja asiakas joutuu maksamaan kovat kulut oikeudenkäynti- ja perintäprosesseista.

Kuten jokainen varmasti ymmärtää, pienlaina, tai mikä tahansa muukin velka, kannattaa maksaa aina ajallaan takaisin. Jos et kuitenkaan saa maksettua lainaasi ajallaan takaisin, voit useissa palveluissa siirtää lainasi eräpäivää jopa kuukaudella eteenpäin. Jos satut saamaan lainastasi maksumuistutuksen, ei hätää, sillä maksumuistutuksen saaminen ei missään nimessä tarkoita vielä luottotietojen menettämistä.

Menetät luottotietosi vasta, jos lainasi takaisinmaksu on kaksi kuukautta myöhässä. Ensimmäisen muistutuslaskun saat kuitenkin yleensä jo, jos lainasi takaisinmaksu on yhden viikon myöhässä. Maksumuistutuksesta tulee kuitenkin normaalisti 5-10 euroa lisäkuluja, eli olisi suositeltavaa yrittää maksaa pienlaina takaisin ennen ensimmäisenkään maksumuistutuksen saamista.