Pikavipille vaihtoehto?

Pikavippiä hyödynnetään moneen eri tarkoitukseen. Se käytetään esimerkiksi lääkärikulujen kattamiseen ja kodinkoneiden korjaamiseen.

Ferratum –pikalainapalvelu järjesti ”Kerro lainatarinasi” –kilpailun johon vastauksia tuli yli 200. Vastauksista kävi ilmi, että pikalainaa käytetään äkillisissä menoissa kuten, lääkärikuluihin, kodinkoneiden korjaamiseen ja eläinlääkärikuluihin.

Monen mielessä onkin onko pikavipille vaihtoehtoa. Eduskunnassa on käsitelty Kokoomuksen kansanedustajan Sampsa Katajan laatimaa lakialoitetta joka kieltäisi pikavipit kokonaan. Katajan lakialoite ei ole ainut pikavippiä uhkaava lakialoite.

Pankeista ei pieniin lainaan tule olemaan apua huimien lainakorkojen vuoksi, samoin kuin lainan perustamiskulut voivat nousta jopa 200 euroon. Ferratumin operatiivisen johtajan Saku Timosen mukaan kaikista pikavipeistä vain murto-osa joutuu perintään. Timosen mukaan enemmän ongelmia aiheuttaa pankkien kulutusluotto joita on jouduttu laittamaan perintään reilusti vippejä enemmän.

Pankeilta voi saada pieniä lainasummia vain luottokorttien ja tililuottojen muodossa. Käytännössä asiakkaat halutaan sitoutumaan pankkiin jopa kymmeniksi vuosiksi. Nopeasti lainaa ei tule saamaan kuin ulkomailta, mikäli eduskunta päättää kieltää pikavipit.