Pikalaina vai lainaa tuttavilta?

Ennen oli rahapulan yllättäessä varsin yleistä ottaa lainaa sukulaisilta tai ystäviltä, mutta nykytekniikan myötä, kun on mahdollista saada helposti lainaa netistä, ihmiset käyttävät ennemmin tätä vaihtoehtoa sukulaisilta tai tuttavilta lainaamisen sijaan. Osittain tämä johtuu varmasti ainakin siitä, että rahalla saa helposti pilattua pitkäaikaisiakin ystävyyssuhteita, jos velat jää maksamatta. Netistä lainaamalla tällaista riskiä ei kuitenkaan ole.

Pahimmillaan yksityishenkilöiltä lainaaminen on johtanut jopa koronkiskontaan ja tappouhkauksiin. Eräs koronkiskonnan uhreista on ollut oululainen pariskunta, joka oli ottanut lainaa ulkomaalaiselta, noin 50-vuotiaalta mieheltä. Kun pariskunta ei ollutkaan pystynyt maksamaan velkaansa takaisin, oli rahaa lainannut mies alkanut soittelemaan ja esittänyt jopa tappouhkauksia. Asia on poliisin tutkinnassa.

Rahan lainaaminen netistä on monesta muustakin syystä helpompaa, kuin toiselta ihmiseltä. Ensinnäkään netistä lainaa hakiessa ei tarvitse pyytää lainaa kasvotusten keneltäkään, joten noloilta tilanteilta vältytään. Pikalainapalvelut eivät kysele, mihin aiot lainasi käyttää, joten sinun ei tarvitse selitellä kenellekään, minkä takia tarvitset heti lainaa niin ja niin paljon.

Lisäksi netistä lainatessa saa helposti huomattavankin suuria summia. Monista palveluista on helposti saatavilla esimerkiksi 1000 euron laina heti tilille, ilman vakuuksia tai takaajia. Kovin monilla sukulaisilla tai tuttavilla tuskin on kuitenkaan antaa moisia summia tuosta vaan